sape.folow.aku.bagi.seposen

Friday, November 18, 2011

Dejavu?

Assalamualaikum.

2tahun lepas.
Lokasi : sekitar upm.

Biru kundang : oh lau awk dah couple ngn die , sy xpe lah. Sy crik org laen.
Encik : jgn.
Biru kundang : knape pulak?
Encik : sy xboleh awk ada lelaki laen. Sy xboleh.
Biru kundang : tp awk ada awek? M0tif?







3 hari lepas..
Lokasi berdekatan bt pahat.
Gadis : em sm0ga awk bhagia. Nanti2 ad la 2 org tuk sy.
Mr.segamat : awk ada saya.
Gadis : tp awk ada akak 2. Dah tunang kan.
Mr.segamat : sy tahu. Tp awk utk sy.
Gadis : Apehal???



Ak ni mmg sesuai jdik kekasih gelap je ke? Tahu la kulit ak mmg gelap.
Haih~
thanks!! with love ; ipa faiza.

Monday, November 14, 2011

Baru mula nak rasa.

Assalamualaikum..

Ak dah mula rasa bosan.
Ak dah mula rasa boring.
Ak dah mula rasa nak keje smula.
Hahaha.


Sedey wo duit beli t0pup rm3 pn kne mintak ehsan ibu bapa.
Letih wo hari2 ngadap 4 dinding umah ngan perabot. Ak bkn eric deko pn nak menghias umah hari2.
Jatuh saham wo bile ko g pasar, g kedai, g bank, g bengkel bwk ank sdare 3 org. Dah la bdn ak mmg saiz wanita ank 5. Peh. Xtahan. Huhu

Mulai esok ak nk cube sesuatu y baru.
Yes. Ak percaya ak boleh!!




Ak nak..





Cube xbangun dr katil 24jam!
Haha.



SERIUS. AKU BOSAN DUDUK RUMAH.
thanks!! with love ; ipa faiza.

Friday, November 11, 2011

aku pon nak jugak.

assalamualaikum.

syukur sgt2 dapat lagi bernafas tuk hari ni. eh hari ni tarikh cantek la. 11.11.11.
unik dan menarik gituu.

bukak je FB ; mak aii berderet org update status pasal tarikh ni.
bukak twitter jugak sama. semua nak story pasal tarikh y dikatakan istimewa ni.
log in kt blogger pon lebih kurang jek. bersungguh-sungguh mereka nk wat entry pasal tarikh ni.

dengar2 ramaai org kawen hari ni.
tgok berita pon beratur ibu ibu nk lahir kan anak die hari ni.
kawan2 aku pon ramai jugak y nk cipta sejarah pada hari ni.
ye lah. ade y nk g holiday. ade y nk declare lah. ade y nk clash. ade y nak try new things la. x lupe jugak ade y nak try baring kat landasan airport tuh. nk try tgok badan tu kebal or tak. oke. yang ini tipu.

jadik.
aku pon nak laa jugak. wakaka.
macam glamer gituu kan. ade jugek tarikh entry 11.11.11.

bile kenang2. pada tarikh ni. nothing la sebenarnye pon.

dah 11.11.11 dah. tarikh dah lawa bagai. tp dek non, tetap jugak single. pehh rasa mcm nk hentak je pale lutut kt skrin pc ni. hidup menyingle di kala umur sedang meningkat ni rase loser weyh. serius. lagi2 dugaan bile log in je FB. ade saje invitation ke majlis tautan kasih la. majlis walimaut urus la. eh walimatul urus. dugaan betol. haha.

dah 11.11.11 dah. guwa tetap x berjaya kurangkan berat badan. even 0.01 gram. xde nye. makin bertambah aku rasa ade. jeans semua dah menyendat dah. mcm x bernafas kulit kaki aku. baju pon dh mcm ala-ala sarung nangka. tp aku penah tgok nangka. still longgar jugak ape baju y die pakai. mcm mane aku nk jadi calon ustazah pilihan musim kedua ni?? haha.

dah 11.11.11 dah. aku maseh jugak x dapat ura-ura mahupon bau-bau bacang tentang isu pempostingan aku.  lau thun lepas kakak senior dh siap lapor diri kt sekolah. tp aku?? maseh penganggur terhiormat. maseh bengang sbb nk kene layan kerajaan ngn isu pembekuan la. pencairan la. naek menyampah. pencen tambah jadik 60 tahun la. silap hari bulan. betul ape y kawan aku ckp. posting bulan 6,7 tahun depan!! tahun depan tau. ko rasa x ke sakit jiwa aku neh. boleh meroyan tau. haha.

kesimpulannya. untuk aku. xde pe y menarik pon hari ni. sama jek. macam tu jugak. kuang3.

teringin jugak nk cipta sejarah hari ni. tp aku mcm xde kuasa nk jajah mane2 negeri. jgn salah kan aku bile aku x fhm konsep sejarah. masa PMR aku dapat C oke. hahaha.

ok lah. dah melalut meraban ni. sebelum aku kene hentak ngn korang baik aku blah~ huhu.

Bye2.
thanks!! with love ; ipa faiza.

Monday, November 7, 2011

Surirumah sepenuh masa..

Assalamualaikum..

Lama xmenulis. Rindu x kat ak? Kata la rindu.. Ckp la weyh. Ckp la... Ok2. Fine2. Xrindu. Xpedulik pun kan. Xpe2. Mcm ak pedulik pasal kau pon.. Dasar materialistik!!

Ak skrg ni dah officially berhenti dah. Dr menjadi gadis cc. Syiok oo. Ak rasa hepi semacam. Haha. So, skrg ak dah tukar profesi0n dah. Iaitu. Surirumah sepenuh masa lah! Haha. Teruja x korang dengar?

X yah la nk bebal sgt surirumah pun xtahu apa dia. Alaaa pekerjaan y bngun pukul 10, makan. Kmas umah sikit2, makan. Napping petang, makan. Tgok tv, makan. Haa. 2 la pekerjaan surirumah. Tahu dah? Hahaha.

Haih. Hilang kesucian diet ak bile d0k umah ni. Jd jgn pelik n misteri sgt bile next time jumpe ak. Ak lg bimbo dr gajah tau. Haha.

Ok lah. Ak nk betapa ternak lemak kt bilik ni. Adios. Ehem2. Rindu kt cafe world aku!!! Ad sape2 sudi nk tlg masakkan x. Emm. X yah la. Ak tahu korang mmg hipokrit. Dah la. Babai.
thanks!! with love ; ipa faiza.