sape.folow.aku.bagi.seposen

Showing posts with label rumah sewa. Show all posts
Showing posts with label rumah sewa. Show all posts

Monday, June 4, 2012

sah!


hari ni nak sharing dua kejadian besar dlm hidup.
dua ye. 
banyak kan tu.
huhu.

yang pertama. kerjaya tetap saya sudah pun bermula.
yeay~ mmg outdated mendealah ni.

23 MAY 2012 adalah tarikh saya memulakan kerjaya sebenar saya sebagai seorang guru.
walaupun secara hakikatnye saya bukanlah cikgu y pegang rotan masuk kelas ajar alif ba ta.
tapi realitinye saya tetap kene masuk kelas then mengajar. huhu.
kalau dalam surat penempatan SAH lah saya menjadi GURU BIMBINGAN & KAUNSELING.
bakal bermula lah detik saya wat sesi ngn bebudak.
bakal bermula lah saat saya merancang program bebudak.
bakal bermula lah waktu saya membuat kerja itu dan ini. yang kalau dalam pekeliling ade lebih 20 bidang tugas saya.
ape2 pon saya harap ini lah permulaan saya sebagai seorang guru~ aceh~ ayat mcm standard semangat hari guru je. huhu.

baru jek keje list untuk saya miliki dah penuh satu muke surat. tp alhamdulillah. dah dapat capai sikit~ kui3.
dan saya akan terus capai dan capai dan capai~ insyaAllah!



ini tempat kerja saya.



itu saya dan sebahagian rakan sekerja saya. *oh god sy sgt besar!



ini ada lagi sebahagian rakan sekerja saya. kami cikgu2 baru posting ye.
ade 17 semuanya~ sorang je laki-laki. 
ramaaai??
mestilah kene ramai.
sbb sekolah saya ade 3500 org~ lebih pelajar.
heeeeeeee banyak nye anak org kan??
hahaha. 




*******************************

kisah kedua nya. ari sabtu yang lepas.
bersamaan 2hb JUN merupakan hari lahir aku yang ke-25!! *ok tukar kepada kata ganti diri aku. supaya nampak ke'desperate'tan nye. haha
maka SAH lah aku berusia 25 tahun. ye 25 tahun.






happy birthday to me!!

nampak mcm 19 tahun? **maluu lah aku korang ckp gituu. 
hahaha haaak tuih~ nk nipu agak2 lah.
aku sedar badan aku kalau dipandang dari 3 km dah ade org cakap2 "oh itu mak budak",
aku tahu. 

ape2 pon. dengan mood jubli perak ni. aku bersyukur.
di usia 25 tahun ini aku dah hampir lengkap.
hampir. sikit je lagi.
yang buat aku jadi x lengkap. ni lah satu.
xde bende lain.
KEKASIH HATI~ lalala~
again. menginjak usia menginjak la lagi tahun aku menjadi single mingle.
haha.

terima kasih pd y wish. y meraikan. 
walaupon kek secret recipe aku beli tuk diri aku sendiri.
akak belanje chicken rice chop.
ude belanje ikan bakar, paprik masin, capcai, otak2.
mak buatkan mangga pulut letak santan yang marvellous.
dan ayah.
hmm ayah bg banyak bnde, haha.
katil, meja makan, tilam, peti sejuk. 
bakal menyusul untuk umah sewa aku nanti.

THANKS semua!!

babai~ :D





thanks!! with love ; ipa faiza.

Tuesday, April 10, 2012

rumah baru.






semalam aku dh berjaya pindah rumah baru.
seronok sgt2.
tak terhingga.
excited!

rumah baru aku betul2 depan skolah.
jalan kaki 7 minit je.
kalau lari-lari anak dalam 5 minit.

rumah baru aku betul2 dekat dgn kedai makan, kedai runcit, kedai fotostat, bengkel, kedai jahit.
jalan kaki 10 minit je.
kalau lari pecut dalam 5 minit pun dah sampai.

jimat minyak.
bakar lemak.

rumah baru aku  xde mesin basuh.
so td je aku menyental pakaian 2 bakul.
amik mase sejam. 
sampai mandi 2 kali.

rumah baru aku tak de tv.
belum ade dapur.
belum ade ampai.
belum ade katil
belum ada sebarang rak.

mmg betul betul betul rumah baru.
dan kosong.

tapi.
tadi dah bajet nk jadik deko eric.
tadi dah bajet nk shopping perabot.
tadi dah bajet jadual giliran basuh baju.

heeee excited dan bahagia.

aku sgt sgt sgt gembira.
walaupun nasib aku tuk posting x pasti lagik.

*baru lah rase so good to be at home!!! 




ok. bai.
:)







thanks!! with love ; ipa faiza.