sape.folow.aku.bagi.seposen

Wednesday, August 8, 2012

jom masuk opis..


kalau korang nak tahu.
dulu cite2 aku adalah ingin menjadi seorang pekerja opis.
bukan kerani tau.
tp pekerja opis.
.
.
.
.
x yah nk buat muka terkejut tu. 
x yah. x perlu.

murni kan cite2 aku.
aku mmg selalu berangan kerja dalam opis time kecik2 dulu.

pura2 kotak pensel tu komputer.
ok, bukan kotak pensel kain tu.
kotak pensel besi yang petak tu la.
paham.

sepah2 kan kertas atas meja.
as if mcm busy tahap nk kelip mata pon x sempat.

cari bnde boleh jadi telepon.
xde bnde tangan pon jadi.

pas tu siap ngn interkom.
cakap sorang2.

dan sangat mengkagumi org pompuan keje opis.
pakai high heels. skirt pendek. blazer ketat. rambut sisir tepi angin tiup2.

hmmm. mukadimah aku ala-ala fantasi kan.
haha.

sebenarnye nk share.
minggu ni aku sgt busy dengan PPGB.
ibarat halilintar membelah jiwa tau dapat tahu boss nk tengok sebelum raya.
mana nak settle laporan mentor.
mana nk settle laporan program.

kebetulan pulak tersaing dengan pemantauan SPSK.
aduh.
mmg berat kepala den.

smlm je aku hanya tido 1 jam lebih sikit sbb menyettlekan PBS.
oh my english!!!
stress!!

tp perasaan ingin menjadi opis girl tu membuat aku menjadi excited.
sbb aku sedang memberangan kan diri bekerja dalam opis.
dibantu baik oleh housemate aku.

aku wat keje dlm bilik aku.
izzah dalam bilik die.
zilla dalam bilik die.

masing2 dok taip2.
masing2 dok semak2 dokumen.

ketuk2 pintu guna langguange opis.
seperti penggunaan i and u.
selit sikit2 english.
padahal nk pinjam buku.
sebut la nak guna dokumen.

mengarut??
nampak cm mengarut ke.
aku rasa cam educated jek.

lantak lah.
yang merasa kerja menimbun ni i tau.
bukan u!
eiih nyampah.

berinformasi x entry aku kali ni?
bosan?
ah lantak kau lah.

MORAL : sebenarnye aku tengah stress sbb bnde kerja yang melimpah ruah ni. itu jek.

 ketebalan yang perlu aku capai dalam masa kurang dua minggu.

contoh fail yang aku kene adakan dalam masa kurang dua minggu.

ok lah.
boss i dah bising.
die kate asik blogging je.
mana keje x siap.
die kata nanti die potong gaji.

orang lain ade pari-pari imaginasi.
atau putera imaginasi.
aku?
ade boss imaginasi.

ok. aku dah separa gila.
BYE!!







thanks!! with love ; ipa faiza.

4 comments:

  1. hahaha..

    pakai skirt pendek siap blazer ketat tu mmg tak menahan..amboi amboi amboi..!!


    dah start jadi cikgu eh..? kt mana..?

    ReplyDelete
  2. Haha lucu sungguh entry ini
    Akak terhibur
    Akak blh bayangkan imaginasi ipah tu
    Yelah kan cite melayu kan byk adegan2 dlm opis ni
    Ni mesti terpengaruh ni hehehehe

    ReplyDelete
  3. @missSenget

    op kos la. name berangan kene selitkan unsur2 mustahil tuk kite wat.

    hahaha.

    a'ah. cikgu kat kota masai. skolah paling banyak murid dlam malaysia.

    kui3

    ReplyDelete
  4. @husna.Rahman

    betul2. belum masuk lagi berangan ade laki hensem ceo dr syarikat sebelah nk ngurat kite tau.

    hehe :)

    ReplyDelete

sila lah komen. jgn malu2 tau~

:)

pasti akan di reply!