sape.folow.aku.bagi.seposen

Sunday, February 26, 2012

preparation zero!!


sebagaimana yang kamu semua tahu. aku bakal diinterview lusa. 

tapi preparation aku mmg zero. mcm main zero lubang tikus dulu2 tuh. yep. serius ni. aku x prepare ape2.

paling2 pon aku cume dah :

1. siapkan, photostat kan latihan tuk kelas y aku tinggal
2. siapkan rph sekaligus sampai minggu depan
3. pengesahan surat n susun2 sijil dalam fail dah wat td.
4. blazer dah beli.
5. dah pinjam nota dr member2 yang dah interview.
6. restu mak ayah dah amik
7. peta jalan dah ready. siap ngn jalan alternatif dah tahu.
8. dah pinjam hand bag mak.

nampak macam dah settle. tinggal bangun, mandi pakai baju, stat kete jalan je kan??

tapi korang tak tahu. 
kalau aku TAK STUDY LANGSUNG, semua perkara kat atas tu boleh jadi x berguna tau!! 

isu pendiidkan, nkra, falsafah pendidikan kebangsaan, mbm mbi, teori kaunseling, teori pembelajaran, teknik mengajar, RPH, 1 murid 1 sukan, ganjaran hukuman, ingatan lupaan, promosi kaunseling, dilema kaunseling di sekolah, standard guru malaysia, skolah kluster, wawasan , kawalan, bestari, penyata razak, laporan taib, etika perguruan, rukun negara, wawasan 2020, taksonomi bloom, isu semasa. 

haaa.. ni baru sikit tau. ade nampak x kaitan ke tidak 'prepare'an aku tuh?? 

haih..

eh. selingan. aku dh dapat beli BOGEL MENUJU TUHAN. perghh mabeles giler. buku senipis buku komsas tingkatan 3 tapi harge die macam buku teori kaunseling aku. fuuuh.

kalau x kerana isu voucher kerajaan bg tuh. dan aku x de adek y sengal-sengal ubi x tahu nk beli buku ape kan. mati hidup semula. aku x kn beli. kuang3.

cume bile kata buku retiss n mahal ni kan. mmg SYOK kot. aku mmg tersangat lah cair membace puisi2 zahiril adzim ni. serta merta ciri lelaki idaman aku menjadi ; aku inginkan lelaki seromantik die. huwaaaa. * mustahil lah ade kan. duh. 

notakaki untuk bukan penggemar puisi mcm kakak n adik aku. mereka akan kata. buku mcm ni pon ade org nak beli ke? hmm. buta seni betol. 


:D

oke gang... wish me luck k!! 




thanks!! with love ; ipa faiza.

8 comments:

  1. gudluck pah!

    note--macam da wish je lam entri lepas.takpelah.haha

    btw, brape hengget seketul buku tu pah?

    ReplyDelete
  2. esok kan intvw...??

    gudluckkkk cikgu...!! :)

    ReplyDelete
  3. Good luck!

    Buku Bogel Menuju Tuhan tu best tak? Teringin sangat nak baca tulisan Daim tu. Eh Daim pulak, Zahiril la. ;p

    ReplyDelete
  4. @husna : kak, rege buku tuh rm30. tp nipis jek.

    btw, wish 2 kali lagi tambah sayang!!

    :)

    ReplyDelete
  5. @siti : BEST!! tacing je rase. romantik taw~

    ye.. daim la tuh. :D

    ReplyDelete

sila lah komen. jgn malu2 tau~

:)

pasti akan di reply!