sape.folow.aku.bagi.seposen

Friday, October 28, 2011

Jangan Menangis.. Bertenang lah. :)

assalamualaikum..

hari ni kan.. hati aku tenang je. x tahu la kenape. mcm seronok je. huhu. THANK YOU ALLAH for giving me a nice feeling after ape aku dh lalui 2,3 minggu ni. ALHAMDULILLAH. :D

just nk share je quotes ni. mendalam kate2 die tau. tp xde la dalam sgt pon. haha. senang je nk phm. ngeh3.


meh aku translate.

jangan menangis untuk orang yang telah melukakan hati kita. senyum lah dan berkata

"terima kasih kerana bagi saya peluang untuk mencari orang yang lebih baik dari kamu"

waaah~ mendalam x? bermakna x? hehe. kalau kau tak rasa. kau mmg xde hati perot atau pun usus serta pankreas dan juga trakea. kui3.

jangan lah nk geleng2 cakap aku ni asik nk jiwang bab cintan2 jek. mcm xde keje lain ipah ni.

heyy. cuba korang bukak mata n minda tu sikit. jgn jadik katak sgt. ayat tuh pun leh guna pada kawan-kawan, pada rakan sekerja. pada makcik sebelah rumah. pada penjual air tebu. pada semuaa org tau.

sbb kata-kata tuh nk ajar kite x yah la nak rasa damn sgt. rasa noob sgt lepas ade org wat kite ni marah. wat tahi kt kite. tikam belakang. duri dalam daging.  tipu kite. khianat kite. ape2 saje lah perbuatan y kite rase mcm x patut sgt kan. x yah nk rase stress sgt. smpai nk telan racun tikus. sampai nk g baring kat atas rail keretapi. x yah2. neraka jahanam tempatnye tuh.

just relaks. bertenang. hadapi dengan senyuman. cool. serah je pada TUHAN. sbb perkara y terjadi tu kan nk ajar kite tuk lebih kenal org. dan juga nk ajar kite lebih kenal diri sendiri. nk wat kite lebih terbuka untuk berhadapan dgn org2 ramai. nk ajar kite tuk deal dgn beribu2 org y bakal kite jumpe. haa. akademik x ayat aku? hahaha.

bagus2. ade y dah angguk2 kepala tanda setuju kan. good boy. eh boy je ke.. haha. ok lah good boys and girls. puas hati kau???

dah lah. aku nk g masak kt CAFE WORLD. busuk pulak makanan kalau aku lambat angkat. kui3.

babai.
thanks!! with love ; ipa faiza.

14 comments:

  1. sudah2 la main cafe world 2..hahhaha

    ReplyDelete
  2. minggu depan berenti lah.. sbb aku berenti keje dah.

    huhu

    ReplyDelete
  3. senyum tak perlu kata apa....
    mesti business cafe world laku kan??? hehehe

    ReplyDelete
  4. @dwaty ; laku...... nseb bek bukan restoran betul2. kalau x dah kaya raya.. :D

    ReplyDelete
  5. @qaseh : baru lah bleh jd cek mek molek. ye dak? hehe

    ReplyDelete
  6. quote tuh sgt2 best kan :)

    dah lama bersara main cafe world..kiki

    ReplyDelete
  7. @alexa ; npe nerhenti?? xdek modal dah ea.. huhu

    ReplyDelete
  8. quote yg best...membawa maksud dan nasihat yg bagus


    like like like

    ReplyDelete
  9. a ah..kata2 yg ikhlas menasihati..hehe

    ReplyDelete

sila lah komen. jgn malu2 tau~

:)

pasti akan di reply!