sape.folow.aku.bagi.seposen

Sunday, August 29, 2010

maka saya.....

up!


maka saya..
NORFAIZA MISMAN aka ipa
bernombor matrik 142187
program bacelor pendidikan (bimbingan & kaunseling) 
minor pendidikan islam
fakulti pengajian pendidikan 
universiti putra malaysia
dengan ini 
berikrar

akan menumpukan seluruh tenaga dan usaha saya sebelum balek kampung cuti raya AIDILFITRI (yeay yeay) dengan :

1. menyiapkan assignment KAUNSELING KELOMPOK jurnal diari
2. men'translate' jurnal penyelidikan ke BM
3. mencari sumber2 sorotan literatur tuk cadangan penyelidikan (kajian)
4. mengumpul maklumat AJARAN sesat tuk AQIDAH
5. mula membanting tulang menyiapkan assignment AKHLAK y akan present naek raya ni.
6. meng'last edit' presentation personelian murid
7. membuat laporan sesi simulasi y dh bertangguh 4 sesi~ :P
8. mengadakan sesi K.K. ke3 pada senin ni~ ++ start wat laporan.

berasaskan kepada prinsip2 rukun negara.
kepercayaan kepada Tuhan
kesetiaan kepada raja & negara
keluhuran perlembaggan
kedaulatan undang2
kesopanan & kesusilaan

saya juga berikrar akan mula mengemas barang kerana banyak sangat takut terlupa untuk di bawa pulang ke rumah iaitu :

1. kueh raya mak 2 balang
2. popia ikat2 1 paket
3. kasut raya 
4. baju raya 3 pasang siap tudung
5. beg putih selempang
6. cardigan
8. tudung putih bg kakak
9. bawak diri sendiri.. hehe.


down!

mood : nak raya yeah nak raya yeah.. hehe :)

raya 2009~ muah!!




thanks!! with love ; ipa faiza.

semalam y oke2 jek~

semalam.
pas subuh x tido balek.
sbb excited nk tgok ketika cinta bertasbih 2
hehe. menanges tersedu aku tgok ending cite ni.
pergh. alamak x batal kan pose~ hehe

semalam.
duduk bilik saje2.. xde wat ape2..
satu hari ngadap lappy.. bace novel ayat2 cinta.. naek kelabu mata..
so, jgn bising bile power speck naek lagi k~

semalam.
g bazar naek bus.. kelakor ade lucu ade..
rase mcm jdik junior semula.. hehe..
teringat pulak zaman2 first year dulu.. kui3
terkedek2 kejar bas.. selumber lepak tepi jalan sambil tunggu rapid dtg..
dh final year pon~ g bazar naek bus.. 

semalam.
bazar x ramai org. pelik.
oh rupanye dak2 UPM da ramai balek.. so bazar lengang.
tp still aku bingung. still rase mcm org x betul.
haha. ipah kan. ne leh kt tmpat org ramai2.. jap lg blurr sesat~~ hahaha

semalam.
beli nasi ayam + air asam boi + ngn kueh batik 3 ketul.
alhamdulillah~ kenyang sgt. sampai x sahur.
eh lupe plak. belanje kwn2 murtabak abg beratur panjang**tp semalam aku jek customer die.. hehe

semalam.
1st tyme mkn LAKSAM.
mimi ckp tu kelantan punye makanan.
ok lah. ala2 laksa je pon.
tp tuk aku mkn sendiri.. lum leh lagi kot tekak ni.. hehe

semalam.
buka bertiga saje. liliq balek kampung.
alah xde hal sgt. sbb dh bese pon.
buka bilik elly sbb rumet die xde..
mcam biase, borak2 kosong.

semalam.
hati sayu lagi. x sangke mase maghrib menitik lagi air mata.
elly mimpi mlmnye. mimipinye begini.
die tidur, mimi kat bilik die.
tiber2 dtg SAHABAT y 5~
sorang2 dtg wish something then peluk die.
die kate jelas muke sorang2.
paling terasa hangatnye ciuman adalah ciuman d dahi dr seorang kakak..
elly ketawa kata 'merepek je kan?'
tapi mate dh merah tahan nk berlinang.
aku pandang mimi diam n senyum.
dlm hati terdetik..
pas ni giliran sape pulak nk rindu diorang........

sesungguhnya aku kagum dgn sahabat y ada..
berusaha memujuk hati sedangkan rindu menebal dlm jiwa..
semoga ada hikmahnya d mana2..
insyaAllah..

elly-ipa-liliq-mimi

thanks!! with love ; ipa faiza.

Friday, August 27, 2010

hati bunga2~

saya ada kawan kenal dalam alam maya
saya suka dia sbb dia romantika
dia suka buat saya selalu ketawa
tambah tolak lawak lawak slumber badaknya

sekali tengok muka dia ala mafia
x sangka die ada stock winter sonata
dengar dengar suara garang bila bersuara
tp comelnyer dia ada be-bear yang besar

satu malam dia berkata
suka ipa sbb ipa seadanya
x ada wanita seperti saya
y dapat tawan hati perasaan dia

~hati mula bunga2

cute drawing Pictures, Images and Photos

saling mesej mesej dari hari ke hari
pg petang siang mlm x nak berhenti
bila x balas start rasa x senang hati
inikah dia namanya rindu dalam hati

dan bila hati ini pon mula berkata
timbul pulak dalam hati macam macam rasa
cepat sangat ke peluang ini dibuka
hati buntu mintak petunjuk daripada NYA

saya minah emo dia x kesah
saya minah gemok dia pedulik apa
saya bnanyak cakap dia lagi suka
oh bahagianya rasa di dalam dada

~hati sudah bunga2

cute drawing Pictures, Images and Photos

dah lama sgt berduka
ini tiba masanya
buka hati dan jiwa untuk dia yang ada

jangan asyik derita
tunggu encik x tiba
sape tahu kan sama
hati aku dan dia

satu malam dia berkata
suka ipa sbb ipa seadanya
x ada wanit seperti saya
y dapat tawan hati perasaan dia

saya minah emo dia x kesah
saya minah gemok dia pedulik apa
saya bnanyak cakap dia lagi suka
oh bahagianya rasa di dalam dada

video

***sori la amatur kan.. ciplak lagu 150 juta kai by fynn jamal.. so, agak2 je lah melody die cam ne k?
wakaka :)

lau y x penah dgar lagu 150 juta tuu.. ni die tp versi minah comel ni laa..

 

thanks!! with love ; ipa faiza.

Thursday, August 26, 2010

my mr.bear~ muah!

oke.. ade org tanye.. sape mr.bear?? waaah..

sabar2.. nk bg tahu la ni..

mr. bear tuu.. jeng3..

.
.
.
.
.
.
.

mr.bear tuuu buah hati saye lah.. hehe.
peh pengakuan berani neh..
alah bosan la kan emo2 jek..
skali2 nk jugak hepi..

harap2 ni lah 1st step aku tuk hepi..
"buang y encik.. ambil y mr. bear"
leh gitu??
hahaha.



bukan ape..
hargai apa y di depan mata sebelum ia pergi selamanya.....
n utk pengetahuan semuaaa..
die lah y wat sy selalu tersenyum skrg..
bling2** mood : hati bunge2 jek..

ok. puas hati?
heee.. ^__^



psst : doa2 kan lah y ni kekal cemerlang k~ eh silap2..  kekal bahagia hendaknye sampai ke jinjang pelamin~ waah.

thanks!! with love ; ipa faiza.

Tuesday, August 24, 2010

sedih lagi

td bace entry seseorang
die kelihatan 
sgt hepi
sgt menghargai sahabat y 5
sgt oke
sgt xde ape2 rase bersalah
sgt xde rase ape2
ye lah
mungkin sbb itu y die nak

tapi aku?
maseh terkenang
maseh nk ngat
maseh nk tacing2

walaupon 'kata mulut' sudah melepaskan
walaupon 'muka ketat' sudah ok
walaupon 'mulut laju' kata lantak
walaupon 'mata jeling2' kata x kesah

sebenarnye
.
.
.
.
.
.
.
kami maseh sayang~ :)

thanks!! with love ; ipa faiza.

lame x dpt award.. maceh la ek en.artissss~ :)

 
Syarat penerima anugerah ini kena jawab beberapa soalan.
Soalannya ialah:

Soalan 1
Apakah yang bermain difikiran anda sekarang?
skrg?? betul ni skrg?? 'bile la dpt jumpe mr.bear*.. hehe'

Soalan 2
Apakah nama samaran anda?
kat umah : achik
kwn2 skolah rendah : faiza
din panggil : amoi
kwn2 teknik + kwn2 u : ipah
kwn2 tigs (some of them) : pekja
mr. bear* : syg... wahhh.


Soalan 3
Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
1. my family
2. my frens + encik
3. mr. bear*
(lebih 3 org pulak~ hehe)


Soalan 4
Panggilan untuk si dia?
si dia?
emm lau mr. bear* panggil die b~
wakaka.
lau panggil encik.. panggil name die jek.
lau kawan2 pon panggil name diorang laa..
lau mak panggil mak
lau ayah panggil ayah.
lau kakak panggil kakak.
hahaha.
lagi.. lau uda panggil uda..
bla bla bla.
(sbb byk sgt si dia nie kan..)

Soalan 5
Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?
Skrg ni sgt2 mengharapkan SEBIJIK KETE dr ayah terchenta. haha

Soalan 6
Blog mana yang anda selalu lawat?
xde lah selalu sgt pon.. n xde lah wajib sgt.. hehe

fiefix.blogspot.com
nurhidayahisa.blogspot.com
ron7.net
lagi semua2 blogger UPM~
jugak blog2 unknown (blogwalking)
(malas nk taip semua, aci x?)

 
Soalan 7
Tag 15 orang blogger...
mak aiii.. byk tuu 15~
oke.
sape2 y bace ni kire d TAG tau.
phm? 
anda d TAG!!


thanks!! with love ; ipa faiza.

Sunday, August 22, 2010

contest black & white pulak~



  • Pertandingan ini bermula 26 July berakhir pada 6 September 2010...
  • Hadiah merupakan wang Ringgit... dan akan dihantar melalui akaun bank... jumlah dirahsiakan...
  • Anda hendaklah meng-Upload gmba hitan dan putih sahaja... dan untuk mengelakkan penipuan... gamba itu mesti gamba anda sendiri... kalo d orang lain menyelit2 tu takpe... janji anda mesti berada dalam gamba tu... Susahkan?? hahhaaaa... nak dapat duit memang la susah sikit...
  • Anda hendaklah menjadi salah sorang follower tuan tanah...
  • Banner atas nie mestilah diletakkan di slidebar blog anda... ala selalu yang kat tepi tu...
  • Tag at least one person... banyak lagi bagus... dan pastikan orang yang anda tag tu tahu yang dia di tag..
  • PENTING.... sila tinggalkan link yang anda upload gmba anda tu kat comment post ini yup... nanti tuan tanah xtau plak...
dan picturenye adalah....

 alamak~ cam kecik jek ek.. hehe
xpe lah :)

ok.. done~

thanks!! with love ; ipa faiza.

Saturday, August 21, 2010

adoi laa~

pergh.. sungguh tabah hati ini. waahh. mane x. 1st tyme dlm idup, buka sorang2 kt bilik. eh jap. 1st tyme ke? hehe.

hmm.. tp syahdu gak td mase menyuap nasi.. hehe. tiber2 tertitik jua air mate sedas. lame2 byk plak. smpai aku xsure aku mkn kuah sup ke kuah air mate. kui3

aku bkn ape. rinduu.. bile sorang2 ni mestilah kan. mule lah setan2 dlm diri tu berbisik. nk kenang2 mase lame2. sgt x besh.

tahun ni adalah tahun 1st aku berbuka hanye dgn 4org. lau sebelum ni. mak aii. xmuat bilik. dr depan pintu smpai ke meja study. berhimpit2. mcm2 hal. mane nk bentang paper. mane nk carik mangkuk. mane nk tuang lauk. cukup ke nasi? dgn kueh lagi. kurma nye. ayam percik lain. kuah udang sambal lain. kuah lemak ke.

insan 1 : eh sane la sket, x muat la. sempit. ipah ni dh la besor.
insan 2 : kak, bak sini air tuh. y kueh tu letak je dlm pinggan ni ha.
insan 3 : eiii lame lgi ke nk azan? hehe. waaah lg 3 minit ke??
insan 4 : sabar2. rileks.
insan 5 : eh korang. sok nk buka ape ek? haha
insan 6 : oii y ni bukak pon belum laa..
insan 7 : hahaha (tukang gelak)
insan 8 : eh dah2. da azan dah. ha sape nk bace doa ni...

meriah. terhibur. seronok. rapat. ceria.

tapi.. skrg dh xde.
hanye ade... tut tut ---> bunyi msg. 'slmt berbuka :)'
mkn kt mane. mkn lauk ape. buka bilik sape. ngn sape. x tau dah.

ape2 pon. hati ini maseh bersisa. walau berat mulut aku tuk bertanya. atau memandang tepat ke muka. bkn sbb aku benci. tp. aku x sanggup. sbb aku maseh buntu. x tahu ape salah dan silap aku.

semoga ada sinar di hujung waktu terakhir aku d sini..


thanks!! with love ; ipa faiza.

Friday, August 20, 2010

raya dalam kenangan~

kali ni nk join contest y dianjurkan oleh saudara azwandy kite aka artissss~!! hehe



Cara menyertai peraduan ini ialah, anda hendaklah *membuat satu entri yang bertajuk Raya dalam Kenangan & *masukkan satu gambar semasa hari raya tersebut. Anda juga hendaklah *menceritakan secara ringkas kenapa hari raya tersebut yang paling anda kenangkan.
* Wajib
Tema: Raya dalam Kenangan

Syarat-syarat Peraduan Raya dalam Kenangan.
1. Mestilah warganegara Malaysia.
2. Membuat satu entri yang bertajuk Raya dalam Kenangan.
3. Masukkan satu gambar sahaja yg berkaitan dengan hari raya yg anda kenang.
4. Ceritakan secara ringkas & menarik sebab hari raya tersebut sentiasa anda kenang.
5. Gambar hendaklah asli & bukan diciplak daripada internet.
6. Anda boleh meng"edit" gambar yg anda mahu masukkan dalam entri tersebut.
7. Dalam gambar tersebut tidak kisah sama ada gambar anda seorang atau gambar beramai-ramai.
8. Masukkan poster Peraduan Raya dalam Kenangan & "link" kan peraduan ini dalam entri anda.
9. Seperti peraduan yang lain, anda juga hendaklah menjadi follower blog Poet Dusun Bayu.
10. Untuk memastikan Poet Dusun Bayu mengetahui anda menyertai peraduan ini, sila tinggalkan komen & link entri Raya dalam Kenangan yang anda buat di entri ini.
11. Anda juga perlu tag 5 orang rakan blogger anda utk menyertai peraduan ini.
12. Sekiranya ada perubahan, Poet Dusun Bayu akan maklumkan kepada anda.

Pemilihan Pemenang untuk peraduan ini adalah berdasarkan gambar & cerita yang menarik berdasarkan gambar tersebut.

*Mestilah mematuhi syarat-syarat di atas. Hehe...

Tarikh Tutup Penyertaan
4 September 2010 bersamaan 25 Ramadan 1431H

Keputusan pemenang peraduan ini akan diumumkan pada
6 September 2010 bersamaan 27 Ramadan 1431H

Peserta-peserta yang menyertai peraduan ini bolehlah menyemak keputusan peraduan ini pada tarikh tersebut. Sebabnya Poet Dusun Bayu memerlukan maklumat pemenang utk urusan penghantaran hadiah.

Hadiah yang menanti pemenang Peraduan Raya dalam Kenangan

dpt kek lapis sarawak tau~~ yummy~




dan gambar ipa?
jeng3




Gambar ni x secantik @ seindah @ sekreatif gambar2 yang lain. Tapi kenangan di sebalik gambar ni memang betul-betul mencuit hati ipa.
Y tudung biru tu my best frend. Gambar ni diambil pada raya ke 6,tahun lepas. Apa yang menarik, kitorang snap pic ni atas motor. ( dah ade helmet tu komfirm la naek moto kan? Hehe. )
Fifi sangat sanggup untuk menaikkan diri atas motor even pakai baju dh cantek2 tuu tuk follow ipa round satu rengit khas untuk ambik gambar2 skolah untuk assignment kaunseling keluarga – my asal-usul waktu 2. Seronok x terkata sbb ‘merempit’ atas motor pakai baju kurung siap satu set ngn handbeg n high heels even nak g amek gambar jek. Ye lah nk feel suasana raya kan. Walaupon tudung senget2 tu haa. (sori ye fi. Hehe. )
Walaupun kami Cuma beraya 2 umah (umah fifi then umah ipa) tapi kitorang sangat gembira. Sbb hanya raya lah waktu yang ada untuk kami rakan baik bertemu dan berkongsi cerita. Setelah sama-sama berjuang menuntut ilmu di 2 ipta yang berbeza. Saat ni kegembiraan yang kami rasai hanya ALLAH je y tahu.
Ipa sgt sayang n menghargai sahabat ipa ini. Thanks fi~

jom tag 5 org.
azwa

harap ade ler rezeki yer :)

thanks!! with love ; ipa faiza.

Wednesday, August 18, 2010

best birthday celebration contest~

wawawa.. aku nk join contest. boring2. duk bilik. even sok de paper exam. kui3.

kali ni aku nk join contest ni. x yah pk byk2. meh bace syarat2 die k.

  1. Jadi follower belog tuan tanah....   http://saatkukaupilih.blogspot.com
  2. Buat entry khas pasal contest ni dengan title "Best Birthday Celebration Contest".
  3. Letak banner kat atas beserta linkback ke belog ni. (Then, promote la sikit pasal contest ni ye)
  4. Letak SATU gambar terbaik tentang birthday celebration. Tak kisah la siapa punya birthday. Korang punya birthday ke mak ayah ke anak korang ke BF/GF ke jiran ke sape-sape je punya birthday celebration, TAPI YANG PENTING KORANG MESTI ADA DALAM GAMBAR TU! Tak kisah lah tahun bila punya gambar ye. Tak kisah lah gambar edit/tak edit.
  5. Ceritakan sikit pasal gambar tersebut. (Eg: birthday yang ke berapa, celebrate kat mana, surprise/planned celebration, suasana masa tu, etc)
  6. Jangan lupa letak banner contest ni kat sidebar jugak.
  7. Bila dah siap, tinggalkan comment & link kat bawah entry ni ye.
  8. Juri-juri akan pilih pemenang berdasarkan entry yang PALING KREATIF.
  9. LIMA (5) pemenang yang terpilih bakal dapat Duit Raya! =)
Due Date: 16 September 2010 
(on her 23rd birthday)
 
and my pic is
jeng3



ini mase besday aku y ke 22. aku y tudung kaler itam tu. hehe.
seronok sgt sbb gabungkan 3 besday sbb jatuh pada bulan yang sama.
sambut kt kolej canselor. kat meja bulat je pon.
sangat bermakna kerana besday ini disambut dgn sangat meriah bersama CLOUD9z tercinta.
siap dengan tema pakaian putih. begitu lah ibaratnya suci persahabatan kami ketika itu.
makanan pon besh walaupon makan mami monster jek. 
ade float. walaupon cair. ye lah. sambut kt terik petang.
ade topeng, ade topi, ade tiup2 tu. mmg best.
penuh dgn gelak ketawa, suka, riang-ria. 
kecoh petang tu, sampai terjengah2 org dr tingkap. kui3.
selain sambut besday. apa y aku belajar ialah menghargai sahabat.
walaupun hari ini, masing2 dah tiada kerana mengejar cita-cita.
memang pengalaman besday yang x kan aku lupa sampai bila2.
insyaAllah~
 
syarat dah dilaksanakan.
harap2 ler ade rezeki yer~
:) 



thanks!! with love ; ipa faiza.

Monday, August 16, 2010

lawatan bersejarah.. hehe

pada 17 ogos 2010. saya dan rakan2 telah membuat satu lawatan ke rumah mimi @ c cembung. hehe. sgt best!! caye la.. ape y bestnye.

1. dpt naek semua public transport. (bus, teksi, komuter, motor, kete)
2. dpt mkn banyak buah rambutan n durian~
3. dpt g picnik n mandi air terjun kat ulu bendul~
4. dpt g tengok istana lama seri menanti. sgt unik. n cantek
5. dpt naek motor raound satu kampung~ best le tuk org y xde kampung cam aku nie.
6. lin dpt jumpe toyol~ hehe.

malas nk story byk2. jom tgok pic.

 mase tunggu tren. kt serdang~

sampai seremban. naek bus pulek~

sampai kuala pilah. kg. mampas. jalan kaki pulek~ kui3


jalan2 pusing kampung. naek motor ler. hehe

cantek kan kampung mimi? tgok y belakang tuu.


sesi makan memakan buah pulek~

malamnye g jalan2 kawasan istana. syok. 

kat tepi tasek. pelik sbb xde pon couple2 kat sini. semua lelaki. takut daulat tuanku kot.

selamat datang ke bandar diraja.seri menanti~

istana lama seri menanti ~ y dikatakan pembinaannya xde gune satu paku pon.

together we are here as one (mcm lagu skolah bestari jek) kui3

 tangga yang sangat curam. siyes gegar lutut. turun kene same posisi macam nk naek. 


kat balai mengadap. kt sini kite rakyat x leh membontotkan die. lau nk g tempat lain kene undur 3 tapak baru leh.


liQ - ipa - elly - mimi.

more pics?
klik sini

hehe. secara keseluruhannye mmg besh. y g mandi air terjun tu. of coz le x leh upload sini. syuhhh. sensored~ hehe. 

y pasal lin jumpe toyol tuu bukan cite maen2 tau. mmg ye. agaknye die ikut sbb balek dr istana tuu kitorang sampai lewat kt umah mimi. sampai2 umah terus tido.. mlmnye. berlaku la kes tu. mommy mimi kate mmg de toyol sesat tu. y nampak lin. y demam teruk2 aku. hehe. siyes pg esoknye demam. gigil2. terkejut agaknye. hehe. pengalaman betul.

over all. sape y lum g istana tu. g lah. aku cabar naek tangga curam y giler tuh. hehe. sgt best. tgok lifestyle raja dolu2. hehe. tp jgn over excited. kang kene tulah raja plak, patuhi syarat2 y ade kt istana tuu ye.

ok lah. stop for now.

bye2~


thanks!! with love ; ipa faiza.

Saturday, August 14, 2010

ikan kecik gigit2. heee. ^__^

hehe.. da lame x share aktiviti aku kan. so, recently aku ade wat therapy y ikan kecik gigit2 kaki tuu.. alaa y org panggil spa ikan tu. 

mmg pengalaman y besh. sbb x berani weyh. geliiii~~ hehe. mcm nak nanges pon ade. perghh mmg sadis weyh.

aku x ngat plak harge die. tp aku wat y 10 minit kot. ----> sbb mimi y bayar. kui3.

mase ikan tu marayap2 kt kaki kan, mcm ade hantu jahat y nak makan kite tu tau. betul. x tipu. mcm hantu tu cakar2 kaki kite. 

tp dah habes tu. best la. rase ringan jek kaki. naseb bek ikan tu x mati ngn bau kaki aku. hakhak :))

orang kate wat terapi ni bagus. bagus tuk lancarkan peredaran darah. n buang toksin dlm badan. 
 pergh geli die kan. x yah nk cite.


 budak 2 ni pon dah menyeringai jek. elly ngelat die x masuk kan sgt kaki die.


ikan tu minat kat lin sbb kaki die putih sgt. hehe. y sebenarnye tuu bukti aku sehat. hehehe :P

so, sape2 y lum try.. try la.. mmg siot laa nanti korang rase. mcm kene geletek2 pon ade. heee sumpah geli! 



thanks!! with love ; ipa faiza.