sape.folow.aku.bagi.seposen

Thursday, December 31, 2009

satu hari y agak panjang..

hehe.. nk lebih spesifik xde la 1 ari kot..cume dr kul 3 hingga ke pukul 6 y sangat sangat sangat panjang.. bukan pe.. kelas perundingan kaunseling ibu bapa y sgt sgt sgt dull.. sori dR. hee boring y amat.. aku x tau la npe. waktu kelas y x sesuai ke @ lecturer nye ke.. haih.. aku dh boring tahap cipan, tgok2 bru 3.30pm.. mase amat lambat berlalu.. budak2 ni ape lagi~~~



mangse dengki~ bukti ea sape y wat tu mimi.. hehe





y ade pakwe best la.. tot tet men msg..





y xde pakwe, ni le keje.. nukilan~ huhu





ain y bookworm pun dok tersengih2.. mmg sah kelas ni boring..





nampak je khusyuk tuu.. tapi......


tup kul 5.. die nk wat ice breaking la pulak.. mmg terbelah ice aku.. haha.. ok la, even dah sem 6 pun nk kene kenalkan nme n asal lagi kan... alahai..


then, kul 6!!! yay balik!!!





aku dgn beg baru ku.. huhu





riang-ria bejalan kaki balik ke kolej..





gaye bebas~~





oh oh balik kolej.. oh oh balik kolej.. hati girang!!



kasi can.. mimi ade jugak pic mimi k.. lau nk tau pic2 kt atas mimi la y snap, mimi y bju biru tuu~ hehe


ok lah,, that's all.. nk cite lebih2 nanti next entry..
xhabes lgi ni part satu hari y amat panjang ni..


ok..

thanks!! with love ; ipa faiza.

nk delete ke x?

semalam.. sedang2 aku bermsg2an dgn arol.. tetibe jek full inbox aku.. aku naek heran la.. skrg ni sekejap sgt inbox aku ni full.. padahal aku dh x wat dah save sent items.. korang jgn pelik la.. al maklumler, hp murah, space tuk msg kecik~ hehe

so, aku pun belek la satu satu msg y bakal aku delete terus.. hehe.. then, tibe2..

30-Oct 20:27
encik~

Bkn ah. Skrg  i dh x deserve any gerls mcm u  n her. i pny perempuan y layak i dpt skrg adlh ................................... i sdr tu. Jd i akn ckp utk pulangkan ap hak yg u  n her patut dpt. u patut dpt tmpat u yg sebetulny n her patut dpt kebenaran kn? K, i akan bg tu. i tau, i x kan dpt any of u sbb u all dh x kn pandang i lagi.. So, this is it, i xnk u n her makin rosak sbb i dh mulakan. Jd u tunggu, her tunggu, jgn wat ape2 y leh burukkn diri n keadaan. Bg i 1 je lg peluang. I harap n doa wlupun i tau doa org mcm i xde mkne, i doa taubat i dterime. N i doa org2 y i aniaya spy ALLAH kuatkan mereke. Insya'allah. Maafkn i u, maafkan i her. i berharap sgt u pk, jahat kite, buruk2 kite, hine2 kite. ada y lagi hina dr kite. n doa dy tu, taubat dy tu, ALLAH beri peluang. Jd kite ...............................................  mst ade peluang utk blik ke pangkal jln kn? i salah, i jahil, i lambat sedar, tp i x nk putus asa, i akan berubah, n ape2 y berlaku blasan kejahilan i ini, i akan terime. i akan mule dgn jumpe u n her face 2 face. cume i x tau bile. If i cn make it this sunday, i will. Tp, lau x leh, gve me some time. I akn tunaikan satu janji ni. Insyaallah. I org islam, i tau bermain dgn agama ape akibatnye. U jgn risau k. satu i pesan, jgn tgal solat. i pun x akan. Maafkan i. I juga manusia. i jahil, i munafik. i bkn maksum. Tp i akan berubah. Maafkan kelewatan i u, Maafkan i u, maafkan i her. Doakan i kuat. salam.

bapak panjang!! padan lah asik full jek inbox aku.. so, how??

nk delete ke x?

thanks!! with love ; ipa faiza.

Tuesday, December 29, 2009

help!!!

HELPS!!!!
adoyai..
aku sgt rindu encik!!!

ade sape2 kenal bomoh handal x?? aku nk vanish die dlm idup aku sekarang jugak..
xpun sape ade mesin y leh ilangkan org dlm ingatan kite??

oh DORAEMON~ aku betul2 perlukan poket kau sekarang..

jom2.. kite g past time nk x?? g kt time kenal ngn encik dulu..

DUSHHHH~ ilang lah.. ilang cepat..

haik.. npe ade rase lagi ni??

ok2 lagi sekali..

emmmmm... HEYAKKK~~ ilang!!

poof.. ok.......................... mcm da xde jek..

eh

eh

eh

ade lagi la!!!

tolong2..

macam mane ni??




psst : it's been 2 months.. :(



thanks!! with love ; ipa faiza.

Monday, December 28, 2009

another sem to go~


lalala~ bukak2 sem jek dah sakit mate.. lau g PK, komfem dpt MC.. nk wat cm ne, mase x izinkan..

so, tuk 1st day~~ quite interesting.. even 2nd class y kul 3 terlewat ade la dlm 20 minit.. alaa semua tu salah pakcik bus tau.. die tu ha y gerak lambat no.. kitorang dh sharp nek bus kul 2.30.. kui3~

semester 6~ tahun 3... waaah agak senior gak tu.. tp x macam senior jek? perangai still mcm budak2.. haha.. another 3 sem to go until graduation day.. x sabar sey.. nk posting.. da jadi cekgu dah pas tu.. alahai.. :P

tuk sem 6 ni aku amik 6 subjek.. same la cam y lepas.. tp kan, tough tau.. huhu.. byk amali~ mati aku.. ni le die subjeknye :

TEKNOLOGI PENDIDIKAN
KAEDAH MENGAJAR PENDIDIKAN ISLAM
MAKMAL KAUNSELING INDIVIDU II
PERUNDINGAN KAUNSELING IBU BAPA
APLIKASI KOMPUTER DALAM PERKHIDMATAN BIMBINGAN & KAUNSELING
PENDIDIKAN IBADAH

huhu.. siap x nk panjang pulak nme subjek tu kan.. alahai.. hehe.. subjek byk ade amali.. beku la aku dlm makmal 3 jam setiap minggu.. hehe..

tahun baru, sem baru.. pun mestilah azam baru kan.. antare azam aku sem lepas iaitu tuk naik kan pointer aku dah pun tercapai.. alhamdulillah.. y lain2 tu macam bayang je y dapat.. lagi2 la y nk kurus tuu.. hahaha.. gelak kuat2!! x de maknenye.. lgi mengembang ade la.. so,  sem ni x berani nk berazam tuk kurus.. cume dapat 'maintain' je pun ok la kot.. hahaha..


siapa sangke aku lah itu ketika dulu~ hehe..


dan siapa sangke inilah aku skrg.. hehe

azam2 y lain tuu, malas nk sebut2.. orang kate kang takut x jadi lau bgtau org ni.. hehe.. so, i keep it to myself.. y penting, i want to be a lot lot lot happier than da last sem.. huhu..

ok.. bye2

thanks!! with love ; ipa faiza.

Saturday, December 26, 2009

habes dah.. part 1


in-VACT..
dah berlalu part 1.. bermula ngn mlm pembukaan..
simple jek.. al maklumlah rekreasi kan..
y d tunggu2 nk tgok sape peserta jek..
huuu~ suke tgok diorang diperkenalkan..
nampak gempak gitu kan.. hehe..




kitorang y hanye menonton~ hehe


as ~ rumet sementara.. huhu


pas tu siang td explorace..
habes jugak da..
aku di tugaskan jage check point org asli.. hehe.. best le jugak..
ade 4 game..
tipah tertipu, 2 lubang, 3 steps, kawen..
y best tu sbb dpt tgok ragam2 peserta y duk duduk pk cam ne nk siapkan task..
die punye word nk describe tools tu pun macam2..
batang la lubang laa.. dah pk kotor je kan.. hahaha :P
dah la wat tepi toilet.. adoi laa..
tepi umah org.. so nmpak la hiasan2 comey y di sidai d ampaian.. heeee..
ade gak la part boring. lagi2 bile peserta xde..
tp, pe lagi borak jek..
jage ngn kak not, jali n ayu..





mai n ada jadi peserta.. kelakor gak tgok2 diorang.. hehe.. (GRUP SUKU OTAI)

ni pulak gaye2 marshal kt checkpoint.. hehe



 aku depan bunting~



ngn kak not.. MTM pemantau~




ngn ayu.. die hebat.. wat task kitorang 4 4 siap, 3 minit jek!! huhu

ok la..
bye2~
aku sgt enjoy!!




thanks!! with love ; ipa faiza.

Friday, December 25, 2009

sakit mata..

adoi~
time2 macam ni la nk kene sakit mate.. a.k.a sakit bontot (aku x sure org2 pngil ape)..
agak berdenyut n pedih la mate.. ditambah dgn kesepetan mate aku, lagi terus nmpak cam mate aku x bukak langsung..
merah sgt2 + sepet + berair sentiase..

sok pagi2 aku g PK ye..
thanks!! with love ; ipa faiza.

Sunday, December 20, 2009

ini kisah seorang gadis malang..

sorang gadis ni berkawan ngn sorang mamat ni. dah keje, sebaya.. kawan lama. satu skolah. ala dulu2 kt skolah pun jarang2 sgt tegur. bile dah 5 taun x jumpe, sekali dah tercontact, rapat2 la jugak..

c gadis ni ok jek layan die. macam bese2 tuu.. penah gak kuar ala jalan2 tgok wayang.. 2 pun baru sekali dua. bukan byk kali pun..

dr selalu msg. asik kol le pulak. bile dh berborak, hmm beselah makan sejam, dua. al maklumlah berborak kawan lama. dgn tarikan gadis y manja n bersuare lembut (mamat tu lah ckp, gadis tu ok2 jek. haha)

tup tup..

"aq suke ko dr zaman kite skolah lagi.. ko baik, tegas, ade prinsip. mase kite kuar ari tu, aku tahu ko budak baik. ko pandai jage diri dan maruah ko. aku tahu aku x menyesal pilih ko"

waaah, hati gadis itu sungguh bebunga.. ade can ni~ hehe.. tapi, sebelum ape2 baik die tahu siapa sebenar aku, pkir c gadis tadi..

lalu..

berterus terang lah die dgn sejujur mungkin, tanpa ada sedikit pun selindung. dgn niat tidak mahu menipu sesiapa.

jengjengjeng..

"aq xpenah ade kawan mcm ko. aku x penah syg n suke dgn org y mcm ko. slamat tinggal"

aik?? ape sudah jadi??

soalannye : patutkah kite berterus terang tentang kisah silam kite kepada org y mungkin kita akan bersama seumur hidup kite?

~~cerita ini tidak ada kaitan dgn sesiapa mahupun yang hidup @ y telah meninggal dunia~~
thanks!! with love ; ipa faiza.

ade y lagi...


drafts on  16dec2009 , 05.46am

Aku lapar..
Ade y lagi lapar dr aku..
3 bulan x makan ape2, kecuali roti..

Aku tensen..
Ade y lagi tensen dr aku..
pk rasuah, politik negara n sebagainya..

Aku merana..
Ade y lagi merana dr aku..
Di buang kuarge, d pandang hina..

Aku kecewa...
Ad y lagi kecewa dr aku..
Suami curang, anak derhaka, isteri nusyuz..

Aku menangis..
Ade y lagi meraung dr aku..
tgok anak, ayah, suami mati d depan mata..

Aku sayang..
Ade y lagi sayang dr aku..
Sayangnye pada Rasul. IBU dan BAPA...

Aku cinta..
Ade y lagi cinta dr aku..
Cinta pada DIA y maha agung..

Bersyukur dengan apa yang ada..
hidup la seperti sediakala..
jangan merungut, jangan mengeluh..

jgn letak diri di bawah, tp selalulah tunduk2 ke bwah..
jgn letak diri di atas, tp selalulah dongak2 ke atas..

jika kite d bawah ; ade y lagi bawah dr kite..
jika kite d atas ; ade y lagi atas dr kite..




thanks!! with love ; ipa faiza.

Thursday, December 10, 2009

result dah kuar...


hohoho~ result dah kuar.. aiyoyo.. huhu.. ni le result aku.. jengjengjeng..


SOSIOLOGI PENDIDIKAN = B
KAUNSELING KUARGE = B+
KAUNSELING PENYALAHGUNAAN DADAH = A
TINGKAHLAKU BILAZIM = B+
PQS = A
PSIKOLOGI PEND ISLAM = A-

overall : 3.6618 jek.. haha.. siket gilek..

tp at least naik la dr y lepas kn.. nek sikit je pun.. huhu..

aku no komen ngn result ni.. mcm bese la aku kn.. redha jek.. sape suh aku x balun betul2.. huhu..

setimpal ngn usaha y aku wat.. hehe..

yay.. akhirnye lepas 3.5.. hahaha.. (padahal org2 lain dah jauh ke depan dah.. aku bru nk mule) hehe..

ntah2 paling rendah dlm kelas kot.. kui3.. :P

nk wat camne? sy bukan budak pandai.. huhu..

alhamdulillah..

ok.. daaa~


thanks!! with love ; ipa faiza.

hai semuaa...


hai.. akhirnya setelah puas ibu dan ayah saye berfikir dan duduk berbincang2.. da lame dah ade, tp achik sy ni lmbt post entry kt blog die.. so....

AHMAD AZFAR SHAH BIN HANIZAM SHAH

itulah nama saye~~ sedap x? maksud die yang terpuji dan yang menang~ hehe.. ok la kn.. sbb kakak sulung sya NURALIYA IMAN.. cahaya ketinggian iman.. sbb tu die tinggi~

kakak no 2 saya pulak NURAMANI IMAN.. cahaya ketenangan iman.. tu y selumber je setiap mase.. tenang la katekan... hehehe

semoga akan datang saya akan sentiasa menang ye.. hope fully la kan?

skrg.. berat saya sudah mencecah 3.5 kg tau.. cepat x sy besar?

tapi, badan2 saya asyik meruam jek.. sbb umah nenek sy ni panas.. huhu.. (atok, bile nk pasang air-cond?)

ibu sya kata.. sya suke tidur siang.. tp bile mlm sy asik terkebil2.. bukan ape.. sy suke tgok lampu la mlm2.. hehe~ ibu jgn marah ye wat ibu selalu x tidur mlm2 tu...

ibu sy kate jugak.. sy kuat minum susu berbanding kakak2 saye.. almaklumlah.. sy kan budak lelaki.. budak lelaki mestilah kene sihat dan kuat.. tul x??

ok lah.. sy nk sambung tidur.. nk tgok gambar sy x?? hehe.. xpe laa.. tgok la dulu gambar kakak2 sy..




ok2.. giliran sya pulak.. taraaa~



comei x?? hehe..

ok.. bye2~


thanks!! with love ; ipa faiza.

dia??

Aku suke nyanyi..
Lagu ni hari2..
Harum subur di hati..
Siap hafal lirik die sekali..
Sbb penah dgar die nyanyi dr mulut sendiri..
Kat telinga aku sendirik..

Aku suke sbb wangi..
Die kureng sbb die dizzy.. hehe..
Spesis y x reti dgn wangi2 ni..
Pernah belikan ngn duit sendirik..
So, smpai ari ni aku gune hari2..
Lotion johnson + johnson kaler pink..

Nama aku ipa..
Y skrg ni la..
Dulu pn iepah jugak..
Cume nmpak x dh lain eja?
Sbb y eja nma aku cam tu cume dia..

Bertentang mata x lebih 5 kali..
Tp pantang nmpak lelaki..
Y ala ala kurus dan tinggi..
Semua kononnye dia y sedang memerhati..
Aku mmg minah syok sendiri..

Pnah tgok cite tsunami?
Aku ade VCD, xckup gempak pun ade DVD..
Lau boleh nk tgok hari2..
Sbb tgok ngn dia la itu movie..
Konon maseh tgok dgn dia di sisi..
Waaaah sgt geli~ hahaha

Senang aje nk kenal aku..
Ke sana ke sini pakai gelang satu..
Bukan emas @ y silver tu..
Tp y itam n y keras2 sikit tu.. huhu..
Kire mcm style aku la gitu..
So, bg die pujaan hati aku..
Gelang itam y satu..
Sampai skrg x leh nk bukak sbb kononye die tgah pakai same ngn aku..
Giler perasan kan aku.. :P

Semua org ade bnde ni..
Ala ym tmpat berhubung sana sini..
Dulu on berejam2 setiap hari..
tempat sesi luahan hati kami..
x kurang juga cerita hari2..
Tp x smpai 5 minit pun kali ni..
Sbb aku tahu x kn de org y BUZZ or the da 1st one 2 say hi..

Dunia blog ini..
Menjadi diari hati..
Sape y jd tutor aku ni?
Lau bukan dia mse zmn dulu2 lagi..
Macam mane la aku nk berhenti berblogging ni?

X bnyak pun kenangan aku n dia..
X menarik.. x romantic mahupun istimewa..
Tp aku x pnah kisah bnde tu semua..
Walau aku tahu aku ni y kedua..
Eh? Y kedua puluh dua agaknya..
Tp dia aku x kan lupa..

Mulut kata tak, hati kata ya..
Otak kate benci, hati kata cinta..
Usaha setengah nyawa tuk buang kan die..
Smpai sengaja mencarik masalah semata..
Konon nk alih fikiran dr x pikir dia..
Tapi dia lah perkara terakhir sebelum lelap mata..
Perkara terawal bile celik je mata..
Hidup aku mmg hanya ada dia..
Adoi boringnyeeee~

Cuba.. mencuba dan terus mencuba..
Menjadi aku y tiada dia..
Aku janji..
Bukan dia yang tercipta..


psst : aku benci dia~

thanks!! with love ; ipa faiza.

Tuesday, December 1, 2009

2012 + karaoke~

semalam.. aku g dating2 ngn syu.. best! bawak c aliya sekali.. hehe.. c syu kn, dressing ladies giler~ x pnah nmpak die cam tu.. siap handbag.. cantek la die.. x sangke.. siap sandal.. ayu sgt.. janggal skit tp die mmg cantek.. comel.. aku suke.. hehe.. :P

kitorang g tgok 2012.. finally!! dpt gak aku tgok cite ni.. huhu.. seraam tgok satu bumi ni musnah.. kate rbox, cite ni leh wat org terpesong.. ye ke??sbb die modified jln cite hari kiamat.. tp pd aku, cite ni xde salahnye.. diorang cume nk bayangkan ape jadi kt bumi lau kerak2 bumi ni bergerak n bile ais kt kutub tu semua cair.. idea dlm cite ni, ialah wat bahtera tuk selamatkan orang2.. em, mcm beselah die nk tunjuk y hanya org2 y ade duit dan kepentingan jek y didahulukan.. rakyat?? dibiarkan mati.. mcm y dah berlaku skrg la.. semua boleh nampak kn? politik je semuaa.. hmm.. so, pd aku diorang xde nk pesongkan sape2.. cume nk sampaikan fakta.. ramai ahli saitis dunia y ramal mmg 2012 ni akan berlaku perubahan cuaca y besar.. tp xde sape y boleh konfirmkan itu adalah hari kiamat.. so, cite ni bkn nk gambarkan hari kiamat y mampu manusia lari, tp cume nk tunjukkan satu lagi kejadian bencana kt bumi ni.. hehe.. tp, ape pun terpulang la kt org y nk judge kn? hehe.. lg satu, nk bertaubat x yah la tunggu dekat2 hari kiamat.. tul x??

then, pe lagi.. aku mestilah KARAOKE.. syok giler.. lepas gian.. lagu wajib? mestilah nyanyi.. tp y kelakarnye, kn bawak aliya kn.. sian la pulak tgok die duduk jek memandang aku n syu menjerit2 dlm tu.. so, aku pun pick la 1 lagu y agak2 die leh nyanyi.. nk tahu lagu ape?? 25 rasul!! hahaha.. nk, x nk.. nyanyi laa.. seronok aliya dpt nyanyi.. insaf la aku sekejap~ :P

pas tu, duduk la kejap lepak2 ngn syu.. sesi luahan.. hmm.. susah nk gambarkan.. aku sgt2 kesian ngn die.. tp dlm pd mase y same aku mmg rindu sgt kt encik.. x sampai hati nk bgtahu y aku rindu kt die.. emm.. die show some messages.. aku geram btul!! c encik tu bole confess ade hati kt kawan baik c syu tu sendirk.. heee sakit btul hati aku.. jantan poyeng.. mulut manis.. emmm.. ntah berapa ramai pompuan die nk minat pun aku x tahu..

syu.. kelakar la kite ni kan.. asik ade jek bersangkut paut ngn bnde y bersegi2 ni.. sape y sangke, adik-kakak y nmpak mcm x leh nk dipisahkan dulu mse zaman skolah, tup tup leh jatuh cinta pd lelaki y sama?? hahaha.. lawak sungguh!! x logik.. tp tu la terjadi.. mmg sengal.. hahaha.. :))

ok la.. blah dulu..

here are some pics..


aliya depan poster~



syu n aliya~



sis 4eva~



kami~ hehe



last but not least.. aku laa.. huhu

ok.. bye2

thanks!! with love ; ipa faiza.